Over mij

Schuldpreventiebureau

De Ambivert

Mag ik mijzelf aan u voorstellen. Ik ben Sahar Nazar en ik ben 39 jaar oud en woon samen met mijn twee dochters in de stad Groningen. Mijn hele leven lang ben ik al werkzaam geweest als sociale hulpverlener. Als vrienden of familie problemen hebben met geldzaken en sociale zaken dan komen ze vaak naar mij toe met de vraag of ik ze kan helpen. Ik ben iemand met de nodige levenservaring omdat ik al op jonge leeftijd zelfstandig heb moeten worden. Daardoor ben ik een eigen methode gaan ontwikkelen zodat ik altijd de juiste weg vind naar een oplossing. Naast mijn eigen persoonlijke ervaringen heb ik natuurlijk ook heel wat uren op school door mogen brengen.

Ik heb eerst een opleiding voor ondernemer/manager in de Detailhandel gedaan en ik ben daarna Hbo Recht gaan studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen. Nadat ik mijn hbo-studie heb afgerond ben ik moeder geworden. Wel heb ik hiernaast parttime gewerkt bij diverse organisaties. Tijdens stages en werk heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van P&O en financiën. Deze expertise gebruik ik tijdens mijn trainingen om alle kennis die ik bezit te delen.

In 2017 heb ik besloten om een schuldpreventiebureau op te richten. Dit heb ik natuurlijk niet van de één op de andere dag besloten. Na een oriënterend marktonderzoek werd mij duidelijk dat er heel wat werk te doen is. Veel Nederlanders hebben te maken met schulden. Schulden hebben niet alleen invloed op je financiële situatie, maar ook op je lichamelijke en geestelijke welzijn. Daarom vindt ik het belangrijk om schuldpreventie onder de aandacht te brengen bij werkgevers en onderwijsinstellingen.

Passie

Ik wil mensen helpen omdat ik vind dat iedereen recht heeft op gelijke financiële informatie en hulp. Niet iedereen weet wat zijn financiële rechten en plichten zijn. Ook de weg naar het verzamelen van de financiële informatie is voor veel mensen vol obstakels. Ik wil mensen graag motiveren en informeren zodat ze zelf in staat zijn om weloverwogen financiële keuzes te maken op zowel korte als lange termijn.

Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om over je financiën/schulden te praten. Ik ben iemand die altijd gewerkt heeft. Overal waar werk was te vinden was ik ook. Tijdens mijn afstudeerperiode raakte ik in verwachting van mijn oudste dochter. In het weekend kon ik niet werken hierdoor ging ik achteruit qua inkomen en vooruit qua rekeningen. Ik zag geen andere optie meer dan een lening aan te vragen. En dat deed ik zonder enig besef van de torenhoge rente. Voordat ik het zelf door had zat ik met een enorme schuld en een baby op komst. Ik wist dat er geen extra inkomen voor mij in het vooruitzicht lag en ik wilde niet dat de schuld hoger werd. Uiteindelijk heb ik schuldsanering aangevraagd en heb ik drie jaar in de WSNP gezeten.

Tijdens de periode van schuldsanering schaamde ik me te diep om erover te praten. Ik wilde eigenlijk niemand vertellen dat ik in de schuldsanering zat en weekgeld kreeg. Het was niet alleen financieel een zware last maar ook geestelijk en lichamelijk heeft het een grote impact gehad op mijn leven. Persoonlijk ben ik van mening dat ik tijdens de schuldsanering niet de juiste begeleiding heb gehad. En hiermee bedoel ik geen standaard budgettraining. Maar begeleiding van mens tot mens. Gelukkig had ik veel kennis opgedaan tijdens mijn rechten studie. Hierdoor wist ik wat mijn financiële rechten en plichten zijn en waar ik die kan vinden. Ik snap dat veel mensen die weg niet makkelijk weten te vinden of niet gemotiveerd zijn om die informatie te verzamelen. Vandaar dat ik mensen financiële voorlichting wil geven en intrinsiek wil motiveren om verstandig met geld om te gaan. Want een leven zonder financiële stress gun je iedereen!

Schuldpreventie op nummer 1!