Financieel bewust!

Schuldpreventiebureau

Financieel bewust!

Ben jij je bewust van je financieel gedrag? Heb jij de controle over wat je uitgeeft en wanneer? Soms maken we financiële keuzes zonder erbij na te denken. Het gaat gewoon vanzelf. Pas wanneer de gevolgen van onze beslissingen nadelig uitvallen beginnen we ons te realiseren dat we het toch anders hadden moeten doen. In sommige gevallen zien we de gevolgen helemaal niet, en kunnen we ook niet erkennen dat ze fout zijn. Ons financieel gedrag is gebaseerd op wat we meegekregen hebben van huis uit, en wat ons is geleerd op school. Maar wat nou als je vanuit huis niet hebt geleerd hoe je met geld om moet gaan. Wat nou als je bent opgegroeid in armoede. Dan is het heel moeilijk om het gedrag wat je geleerd hebt te veranderen.

Soms is het ook zo dat je geen invloed hebt gehad in het ontstaan van je schulden. Denk maar bv. aan scheiding of oplichting. Je wordt dat de dupe van een keuze die je niet zelf hebt gemaakt of niet hebt willen maken. In deze situaties is het erg moeilijk om de situatie te accepteren of te veranderen. Maar waar een wil is, is en weg. De eerste stap die je moet zetten is het creëren van overzicht. Niet alleen in je administratie maar ook in je hoofd. Ga bij jezelf na wat de oorzaak is!

Wanneer je erachter bent wat de oorzaak is van je financieel problemen is het tijd om die aan te pakken. Kan je het niet alleen schakel dan hulp in. Want wanneer je dit niet tijdig doet dan kan je de financiële gevolgen niet meer te overzien. Langzaam glijd je veder de schulden in. Het praten over schulden is meestal taboe. Want zeg nou eerlijk niemand wil zijn vuile was buiten hangen. Of je nou op je werk bent of bij je vrienden het maakt eigenlijk niks uit. Jou financiële situatie is ook privé en gaat een ander ook niets aan. Maar als jouw financiële situatie ervoor zorg dat jij geestelijk of lichamelijk niet lekker in je vel zit of eronder doorgaat is het tijd om aan de bel te trekken en jezelf open stellen voor hulp van buitenaf! Schuldpreventie op nummer 1!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: